Go Back

Ingredients
  

Sněhové skořápky

  • 2 ks ušlehaných bílků
  • 1 špetka soli
  • 10 kapek citronu
  • 90 g cukru krystal
  • 10 g cukru moučka

Na naplnění a dokončení

  • 200 ml 40% smetany
  • 10 - 15 ks jahod
  • 1 lžíce moučkového cukru nejlépe nevlhnoucí

Instructions
 

Sněhové skořápky

  • Bílky vyšlehejte do husté pěny. Nejprve na střední rychlost.
  • Přidejte citron, špetku soli a všechen cukr.
  • Šlehání zvýšíme na vyšší otáčky až do opravdu pevného sněhu, který bude vytvářet tuhé špičky.
  • Na plech dejte pečící papír a troubu rozehřejte na 80°C horko-vzduch.
  • Pak už jen tvořte malá hnízdečka tak, aby uvnitř vznikal prostor pro naplnění.
  • Sušte přibližně 1 a půl hodiny. Troubu neotvírejte až do rána. Neotvírejte přes celou noc! A to je celé to kouzlo úspěchu.
  • Ráno mini Pavlova krásně sundáte z papíru. A jestli máte bílků víc, udělejte si mini Pavlova i do zásoby a zamrazte. Nic se jim nestane. Budou stejně skvělé, prostě jako čerstvé.

Dochucení a dokončení

  • Vyšlehejte smetanu a naplňte do skořápek jen tak lžičkou.
  • Ovoce si zvolte dle chuti. Nakonec můžete pocukrovat. Nejlépe nevlhnoucím cukrem.

Notes

A jestli máte bílků víc, udělejte si mini Pavlova i do zásoby a zamrazte. Nic se jim nestane. Budou stejně skvělé, prostě jako čerstvé.
Mini Pavlova nemusíte dělat jen jako mističky, ale například jako placičky. Viz.foto níže.