Go Back

Ingredients
  

Ingredience na nepečený základ

  • 150 g drcených dětských piškotů
  • 40 g lískových oříšků
  • 30 g pekanových ořechu
  • 30 g góji
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 20 g dýňových semínek
  • 35 g moučkového cukru
  • 8 lžic mléka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce kakaa

Krém

  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 250 g mascarpone
  • 130 g cukru moučka
  • 200 g zakysané smetany min.18%
  • 1 sáček vanilínového cukru

Ostružiny

  • 250 g čerstvých ostružin

Želatina

  • 100 g vody
  • 20 g práškové želatiny

Instructions
 

Nepečený základ

  • Všechny suché ingredience rozmixujte na jemný prášek.
  • Přidejte mléko, máslo a vytvořte těsto.
  • Na dno pečící formy dejte pečící papír a těsto na něj přeneste.
  • Rukou upěchujte a dejte do lednice vychladit.

Krém

  • Všechny ingredience rozmixujte v jemný krém.
  • Ten rozdělte na dva díly.
  • Ostružiny rozmixujte a následně propasírujte přes síto, aby jste se zbavili zrníček.
  • Želatinu rozmíchejte ve vodě a zahřejte na 80°C.
  • Želatinu rychle zapracujte do krému.
  • Rozdělte na 2 části a do té druhé zamíchejte propasírované ostružiny.

Dokončení

  • Vyndejte z lednice formu s těstem a nalijte n něj polovinu bílého krému.
  • Po chvilce doplňte o druhý obarvený krém.
  • Ozdobte dle fantazie. Já použila část krému a část ostružin do formy, kterou jsem si vytvarovala kruhy. Na ozdobení můžete využít i čerstvé ostružiny.