Tak tuhle hlášku z velmi známého a oblíbeného filmu “Marečku, podejte mi pero!”, zná snad úplně každý… 🙂 Při trhání švestek na zahradě, si na ní a hlavně na Hujerovi, vždy vzpomenu. Proto nikdy nenoste natrhané švestky do zaměstnání. No, to aby jste pak nebyli všem pro smích. 🙂 Raději je nejprve před tím zpracujte. A jak poznáte, že jsou čerstvě natrhané? Přesně jako na obrázku… 🙂
Rozpeky, koláče, ovocné knedlíky, kompoty, povidla a nebo je jen tak dejte do mrazáku či usušte. Přiznám se, že dělám úplně všechno snad mimo slivovice… 🙂 Všechny možnosti jsou skvělé a v zimě mohou přijít někdy vhod. Zvláště při potížích s trávením. Švestky jsou totiž výborným detoxikačním ovocem. Obsahují mnoho antioxidantů, minerálů a vitamínů. Takže, kdo je vynechává z konzumace (jako má mladší dcera) přichází o hodně. Mají lahodnou chuť a jsou příjemným zpestřením jídelníčku nejen v letních měsících.
Recepty najdete v menu.
Napsat komentář