je pro všechny odpůrce bábovek, kteří tvrdí, že bábovky jsou na ně moc suché. Tak to je potřeba vyzkoušet právě tuhle tvarohovou. Recept mi dala už před lety jedna skvělá cukrářka. Musím jí opět poděkovat. Právě pro jemnost a vláčnost ji milují úplně všichni. Rozdala jsem už tolik receptů, že nedávno se dostal zas zpět ke mě. Přišlo mi to úsměvné… 🙂 Na závěr jedna rada. Chcete-li tuhle pochoutku chcete rozdávat, nedělejte jednu velikou, ale upečte několik maličkých. Vypadají jako dárek moc pěkně v celofánu a není potřeba je ničím polévat. Jen pocukrujte. To, aby jste si vychutnali tu jemnou chuť… 🙂
Ingredients
- 200 g Hery máslové
- 4 žloutky
- 200 g krystalového cukru
- 1 tvaroh
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Instructions
- Tuk rozehřejte a nechte za občasného promíchání vychladit při pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C.
- Žloutky s cukrem utřete a přimíchejte tvaroh. Následně přidejte
rozehřátý tuk. - Prášek do pečiva promíchejte s moukou a poté zapracujte k ostatním surovinám.
- Na závěr přidejte 4 ušlehané bílky.
- Pečte na 170°C do zhnědnutí minimálně 30 – 40 minut. Upečení zkuste špejlí a krájejte po vychladnutí. 🙂
Napsat komentář