Ingredients
- 4 žloutky
- 150 g Hery máslové
- 200 g cukr moučka
- 15 lžic vlažného mléka
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 ušlehané bílky
Instructions
- Tuk, cukr a žloutky utřete.
- Přidejte vlažné mléko.
- Polohrubou mouku nejprve smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte.
- Nakonec vmíchejte ušlehané bílky. Když myslím ušlehané, tak ušlehané. Při obrácení mísy s ušlehanými bílky by měly v míse stále pevně držet. To, aby byla vaše bábovka pěkně nadýchaná.
- Pak rozdělte těsto do tří mís. Jednu část obarvěte kakaem. Stačí 1 -2 lžíce kakaa. Druhou přibarvěte potravinářskou růžovou barvou. A třetí, kde nechejte nejvíce těsta nechejte bez barvení.
- Jestliže nemáte silikonovou formu, vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
- Pak naplňujte formu nejprve žlutým těstem, pak čokoládou, růžovou a nakonec zas žlutou.
- Pečte dle trouby, ale já většinou peču na 170°C minimálně 40 minut. Čas není rozhodující. Vždy použijte špejli a vpichem zjistíte upečení. Nebude-li špejle lepkavá od těsta, máte upečeno. Stačí je pocukrovat.
Napsat komentář