je další pochoutka připomínající mé dětství. Hodí se nejen na relaxaci doma, ale i na výlety do přírody či pikniky. A v kombinaci s jahodami se šlehačkou je prostě něčím velice jedlým… 🙂 Jen prosím nezapomeňte, aby jste do těsta nedali jahod až moc. Pak by těsto tolik nevyběhlo a buchta by mohla být moc mokrá. Takže se řiďte pravidlem „všeho s mírou…“ 🙂
Bublanina s jahodami, nebo s rebarborou
Ingredients
- 3 žloutky
- 5 lžic Hery máslové rozehřáté vychladlé
- 50 g cukru moučka
- 110 ml mléka
- 140 g polohrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
- 3 ušlehané bílky
- 30 jahod
Instructions
- Žloutky, tuk, cukr utřete dohladka.
- Následně přidejte mléko.
- Poté zapracujte mouku spojenou s práškem do pečiva.
- Nakonec lehce zamíchejte ušlehané bílky.
- Formu malinko vymažte sádlem a těsto do ní naplňte.
- Jahody můžete nakrájet na půlky a opatrně pokládat na těsto
- Pečte dle vaší trouby do světlého zhnědnutí na 165°C.
Napsat komentář