Letošní rok nám toho naše třešeň moc nenadělila. Třešní bylo opravdu málo a do toho byly dost červivé. Údajně kvůli mouše vrtuli třešňové. Potvora jedna… 🙂 Proto jsem letošní jemnou bublaninu nedělala s celým ovocem. Třešně jsem musela nejprve namočit a pak je vypeckovat a překontrolovat. No, když jím sladké, tak s masem ne… 🙂 No a teď ta velká záhada, kterou většina nás neodborníků řeší. Jaký je rozdíl mezi třešní a višní. Přiznám se, že i mě se to občas plete. Třešně jsou nasládlé a křupavější. Višeň je kyselejší třešeň. Tím se prostě řídím.
Protože jsem chtěla dělat bublaninu do menší nádoby, tak jsem dělala trošku jiný recept.
Ingredients
- 2 žloutky
- 3 lžíce Hery máslové
- 3 lžíce cukru
- 80 ml mléka
- 50 g hladké mouky
- 50 g polohrubé mouky
- 5 g prášku do pečiva
- 2 bílky
- 1/2 vanilkového cukru
Instructions
- Žloutky, tuk, cukr utřete.
- Přidejte mléko.
- Zapracujte obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
- Nakonec zlehka zamíchejte ušlehané bílky.
- Těsto přendejte do pečící nádoby-
- Vypeckované ovoce rozpulte a pokládejte na povrch těsta.
- Povrch těsta můžete před pečení jemně pocukrovat vanilkovým cukrem.
- Pečte do světlého zhnědnutí na 165°C.
Notes
Jestli chcete mít těsto jemnější, udělejte ho řidší. A pak už je to na vás. Před pečením posypte vanilkovým cukrem. Stačí půl sáčku. Odpolední svačince teď nic nebrání. Při konzumaci třešní dejte pozor na pití mléka a také nepřijímejte velké množství tekutin. Má to projímavé účinky. No, ale jestli chcete hubnout? 🙂 Já jsem nám k bublanině připravila nealko-mojito a byla to pochoutka… 🙂
Napsat komentář