Nevím jak vy, ale já mám každé roční období spojené s některými sladkostmi. Možná je to i díky tomu, co nám příroda nabízí. A proto ani nevím proč, perník nepeču v létě, ale v ostatních 3 obdobích. Pokaždé ho udělám jinak. Někdy jen tak posypu moučkovým cukrem, jindy potřu karamelem, nebo poliji čokoládou. Vždy jiná chuť a jiný tvar. Co je přesto stejné, je ta vůně, která provoní celý náš domov. Možná i proto miluji perník od dětství. A tak mám spousty receptů, které střídám. I přes jiné recepty, jsou ingredience dost podobné a tak chuť perníku je dost podobná. Některý je jemnější a ten další vláčnější nebo zas víc nadýchaný. A tak dnes zkuste třeba tento…
Ingredients
- 2 celá vejce
- 2 lžíce kakaa
- 150 g cukru krupice
- 100 g Hera máslová
- 200-230 ml mléka pokojové teploty
- 320 g hladké mouky
- 1 Prášek do pečiva
Na dokončení
- 100 g rozehřáté tmavé čokolády
- 2 fíky
- hrst mleté ořechy
- 4 ořechy (8 půlek)
Instructions
- Všechny ingredience přidávejte a zapracovávejte tak, jak jsou v pořadí receptu.
- Formu zvolte dle svého uvážení. Já zvolila formu na rovnou bábovku, kterou vystříkejte olejem. Při použití silikonových forem není potřeba vymazávat.
- Pečte na 180°C něco přes půl hodiny. Upečení zkusíte vpichem špejle.
- Po vychladnutí polijte čokoládou a posypte jemně namletými ořechy. Ozdobte celými ořechy a fíky.
Napsat komentář