Recept mi dala už před lety jedna skvělá cukrářka. Jedná se recept na bábovku, který využívám i na jiné formy a různé příležitosti. Pouze obměňuji množství. Všude, kam jsem cokoliv z tohoto těsta přinesla, sklízím úspěch. Právě pro jemnost a vláčnost jej milují úplně všichni. Recept celý život rozdávám a tak se mi nedávno stala zajímavá věc, dostal se zas zpět ke mě. Přišlo mi to úsměvné… 🙂 Na závěr jedna rada. Množství jsem tentokráte zachovala, ale použila dvě formy slunečnic. Je to úplně akorát na dvě menší.
Ingredients
- 3 žloutky
- 100 g cukru krystal
- 20 g cukr třtinový
- 1/4 vanilkového lusku
- 100 g Hery máslové
- 125 g tvarohu ve vaničce
- 130 g polohrubé mouky
- 1 ks prášek do pečiva
- 3 ks ušlehané bílky
Instructions
- Žloutek, cukry, lusk a tuk utřete.
- Přidejte tvaroh.
- Zapracujte mouku s práškem do pečiva.
- Na závěr přidejte ušlehané bílky.
- Pečte na 170 do zhnědnutí minimálně 30 – 40 minut. Upečení zkuste špejlí. 🙂
Napsat komentář