Ingredients
Těsto
- 200 g listového těsta
Další ingredience
- 6 ks okrájených jablek stejné velikosti
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 zarovnaná lžíce skořice
- 1 ks rozšlehané vajíčko
Další možné ingredience
- 200 ml ušlehané smetany
- 1 lžíce mletých vlašských ořechů
Pomůcky
- 1,5 m provázku
Instructions
Těsto
- Těsto rozválejte na plát o síle 2 – 3 mm
- Rozdělte jej na 6 stejných dílů, tak velkých, aby se do nich dala zabalit jablka. Můžete vyvalovat postupně například po dvou dílech.
Jablka
- Jablka zbavte slupky, případně i jádřince. To však není nutné.
Vytvoření a naplnění listových sáčků
- Každý čtverec listového těsta posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Jablko posaďte doprostřed. Vytvořte z těsta kolem jablka sáček spojením rohů a stran. Na závěr zavažte provázkem. Neutahujte moc, aby mělo těsto možnost zvětšovat objem při pečení.
- Potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečení a dokončení
- Pečte na pečícím papíru v předehřáté troubě do zhnědnutí těsta při 165°C. Po mírném vychladnutí pocukrujte.
- Podáváme na talířku s vyšlehanou šlehačkou posypanou mletými ořechy. Kdo miluje štrudl nebo žemlovku, určitě si pochutná na efektní sladkosti.
Napsat komentář