Název této sladkosti nechám na vás. Jisté je, že se stala trendem všech zahraničních cukrářů a blogů po celém světě. Ani nevím, kdo s tímto nápadem přišel, ale tahle sladkost je hitem Vánoc 2018. Správně by se měla dělat z kynutého těsta, jenže já tak moc miluji to listové, že jsem ji už třikrát pekla právě z listového. A pak už stačí je rozehřát čokoládu a zaplétat do tvaru vánoční hvězdy nebo květu. Recept na listové těsto najdete zde.
Ingredients
- 350 g listového těsta ( recept v "Pravé kremrole")
- 4 lžíce 54% rozehřáté čokolády
- 1 ks rozšlehané vejce
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička moučkového cukru
Instructions
Vytvoření vánoční květiny
- Rozválejte listové těsto na tloušťku 2 mm.
- Vykrojte 3 – 5 stejných kruhů o velikosti talíře
- Nad parou rozehřejte čokoládu, následně potřete první kruh.
- Na první potřený kruh položte druhý, který také potřete čokoládou.
- Pokračujte dle počtu kruhů. Poslední však již nepotírejte.
- Doprostřed kruhů postavte skleničku nebo nějakou nádobu s ozdobným krajem. Rozkrajujte kruh dle fotografie jen ke sklenici.
- Následně vždy vezměte dva rozkrojené proužky a zatočte od sebe a na konci spojte. Pokračujte až vám vznikne hvězda.
- Můžete potřít rozšlehaným vejcem a posypat třtinovým cukrem.
- Pečte na pečícím papíru v předehřáté troubě na 165 °C do zhnědnutí.
- Po vychladnutí můžete pocukrovat (prostředek květiny nemusíte)
Na fotografii níže, jsem hvězdu po upečení potřela javorovým sirupem. Nevypadá to až tak pěkně, ale chutnaly moc. 🙂
Napsat komentář