Při přípravě letošních narozenin jsem dlouho přemýšlela, jakou sladkost bez krému vymyslet. Nakonec padla volba na odpalované těsto, které máme opravdu všichni moc rádi. A jako třešinka na dortu, jsou křehké krustičky na těstu to nejlepší k alkoholu…
Pusinky Craquelin byla tedy jasná volba. Recept je přibližně na 40 -45 kousků. Skládá se ze tří částí -křupavý klobouček, těsto a krém.
Ingredients
Křupavý klobouček
- 55 g studeného másla
- 65 g třtinového cukru
- 60 g polohrubé mouky
Odpalované těsto
- 100 ml mléka
- 100 ml vody
- 2 lžičky cukr krystal
- 2 špetky soli
- 80 g Hera máslová
- 65 g hladké mouky
- 65 g polohrubé mouky
Instructions
- 55 g studeného másla, 65 g třtinového cukru, 60 g polohrubé mouky – vše zpracujeme v těsto, které umístěte do lednice.
- 100 ml mléka + 100 ml vody + 2 lžičky cukru krystal, 2 špetky soli a 80 g Hera máslová – vše nechte svařit a následně odstavte
- přidejte 65 g hladké mouky a 65 g polohrubé mouky
- Mouku dobře zapracujte a znovu vraťte na 1,5 minuty na sporák. Nepřetržitě míchejte a s těstem pracujte. Bude se přichytávat, ale to je u odpalovaného těsta normální. Pak nechejte v klidu vychladnout.
- Po vychladnutí pomocí mixeru přidejte 4 celá vejce. Každé však zapracovávejte postupně za sebou.
- Pak naplňte do sáčku a na pečící papír dělejte malé 2.5 – 3 cm pusinky.
- Vyndejte z lednice ztuhlé křupavé těsto a mezi dvěma pečícími papíry rozválejte. Následně vykrajujte stejné velikosti jako výše kolečka, které rychle pokládejte na pusinky.
- Pečte 20 minut zhruba na 175°C.
- Můžete naplnit pařížskou šlehačkou a nebo plnit krémem vůbec nemusíte. Jsou skvělé jen tak.
Napsat komentář