Při tomto tvoření se řiďte heslem: „Čím kýčovější, tím zajímavější.“ Těsto je podobné našemu lineckému. Dvě vrstvy velké sušenky, kterou vykrojíte dle potřeby. Číslo, nebo písmeno. Dort, nebo sušenka? Říkejte tomu jak chcete.
Krém si ale připravte den předem.
Ingredients
Krém
- 250 ml 40% smetany
- 20 g cukru krystal
- 40 g kvalitní bílé čokolády
Těsto
- 230 g hladké mouky
- 140 g Hera máslová
- 60 g cukr moučka
- 1 ks vanilkového cukru
- 2 ks žloutky
- 1/2 citrón citrónová kůra a šťáva
Instructions
Naplnění
- Smetanu zahřejte s cukrem až do bodu varu . Pak odstavte ze sporáku a přidejte čokoládu.
- Občas promíchat a po vychladnutí nechte v lednici přes noc. Druhý den vyšlehejte do husté pěny.
Těsto
- Všechny ingredience na těsto zpracujete dohromady v hladké těsto a nechejte odpočinout v lednici 15 -30 minut.
- Těsto rozválejte na tloušťku 2 – 3 mm. Vykrojte potřebný tvar a to třikrát.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C do zhnědnutí. Stejně jako, když pečete cukroví na Vánoce. Po vyndání nechte vychladnout pár minut a můžete se pustit do zdobení krémem.
Zdobení a dokončení
- Cukrářský sáček naplňte krémem s kovovou špičkou. Na první tvar těsta dělejte krémem malé pusinky. Přiklopte druhým plátem těsta. Znovu nazdobte a přiklopte posledním třetím plátem těsta.
- Na vrchní nazdobený plát položte ovoce, makronky, pusinky, zefyr, květinky a další cukrovinky, které máte doma. Kreativitě se jednoduše meze nekladou.
Dort s číslem pro moji mamku
Napsat komentář