Šlehačkové bubliny, jsou snad úplně první sladkost, kterou se naučily i mé dcery, které toho času byly na základní škole. Pak je dělaly dost často a měly velkou radost, že jim to tak pěkně jde i když vlastně péct neuměly. A to je právě ono. Začít něčím jednodušším, kde je výsledek zaručen. Pak dojde k nadšení a touze zkusit něco víc. Proto jestli mohu doporučit, začněte bublinami.
Ingredients
Bubliny
- 250 g Hery máslové
- 200 g smetany
- 500 g hladké mouky
Na dokončení a dochucení
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce cukru moučka
Instructions
Bubliny
- Všechny ingredience zpracujte v hladké těsto.
- Následně těsto rozválejte na plát o tloušťce 3 – 4 mm.
- Vykrajujte kolečka o průměru 3 cm. která pokládejte na plech.
- Pečte v předehřáté troubě na 170°C do světlého zhnědnutí okrajů a vyboulení.
Dokončení
- Ještě horké obalujte ve směsi vanilkového cukru a cukru moučka.
Napsat komentář