Equipment
- Forma na beránka (keramická)
- Špejle
Ingredients
Ingredience
- 4 ks žloutky
- 180 g cukru krystal
- 1 ks vanilkového cukru
- 180 g rozehřátého vychladlého másla
- 250 g měkkého tvarohu polotučný, nebo tučný
- 250 g polohrubé mouky
- 1 ks prášku do pečiva
- 4 ks ušlehaných bílků
Ingredience k vymazání a vysypání formy
- 1 lžíce sádla pokojové teploty
- 1 lžíce hrubé mouky
Instructions
Příprava formy na beránka
- Formu je potřeba vymazat sádlem opravdu pečlivě a to ve všech záhybech formy.
- Poté vysypte hrubou moukou.
Těsto
- Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřete.
- Přidejte měkký tvaroh a máslo.
- Zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec přidejte ušlehané bílky.
Pečení
- Pečeme v předehřáté troubě na 165°C přibližně 45 minut. Upečení zkuste vpichem špejle.
Napsat komentář