Zahrada nám v létě nabízí velké množství ovoce. Maliny a jahody patří mezi mé nejoblíbenější. A tak se je snažím využívat i do mých sladkostí. Koláče, bublaniny, nebo sladké knedlíky a lívance máme v létě nejraději. Patří sem ale také sladký chlebík, který díky malinám, jahodám a zakysané smetaně získal velkou oblibu. Dle fotky můžete vidět, že ovoce je možné přidat více i do krajů a ne jako tentokrát já. Záleží tedy na tom, kolik ho v chlebíku chcete mít.
V receptu používám méně cukru a při servírování doplňuji o čerstvé ovoce. Je to v létě osvěžující.
Equipment
- Silikonová forma z Tescomy. Nebojte se, nejedná se o žádnou placenou reklamu, jen mi prostě nejvíc vyhovuje. Nemusíte ji vymazávat a vysypávat, Stačí jen propláchnout studenou vodou a výsledek je zaručený.
Ingredients
Ingredience
- 3 ks žloutků
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 95 g cukru krystal
- 1 špetka soli
- 85 g Hera máslová (másla) rozehřáté a vychladlé
- 3 lžíce zakysané smetany 20%
- 210 g polohrubé mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 3 ks ušlehaných bílků
Další ingredience
- 2 hrsti jahod a malin
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- moučkový cukr na jemný posyp
Instructions
Příprava těsta
- Žloutky utřete s vanilkovým a krystalovým cukrem.
- Přidejte sůl, zakysanou smetanu a máslo.
- Poté zapracujte polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec přidejte ušlehané bílky a vše utřete do jemné struktury těsta.
Před pečením
- Formu vypláchněte studenou vodou.
- Troubu předehřejte na 170°C.
- Menší částí těsta zakryjte dno formy a následně ho zasypte trochou ovoce.
- Ovoce zakryjte těstem. Následně opět zasypte ovocem.
- Poslední vrstvu těsta posypte druhou polovinou vanilkového cukru a zbývajícím ovocem.
Pečení
- Pečte při teplotě 170°C přibližně 40 minut.
Dokončení
- Po vychladnutí jemně pocukrujte moučkovým cukrem. Při servírování můžete doplnit o čerstvé maliny a jahody.
Napsat komentář