Rozmarýn používám opravdu hodně často. Dokáže totiž nádherně provonět nejen daný pokrm, ale celý dům. Velká spotřeba mě nakonec donutila si ho i pěstovat, takže teď si rozmarýn opravdu užívám.
Equipment
- Žiletka k řezům pečiva.
Ingredients
Těsto
- 340 g hladké mouky
- 55 g chlebové mouky
- 10 g soli
- 5 g javorového sirupu
- 7 g sušeného droždí
- 260 g vlažné vody
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
K provonění
- několik větviček rozmarýnu
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience navažte do mísy a zpracujte v robotu minimálně 10 minut.
- Následně nechte kynout minimálně jednu hodinu.
- Poté rozdělte těsto na dvě části.
- Z jedné vytvořte dlouhou bagetu.
- Z druhé půlky vytvořte váhově stejně velké bulky.
- Vše pokládejte na plech s pečícím papírem a nechte znovu minimálně 20 minut kynout pod utěrkou.
Pečení a dokončení
- Poté každou bulku uprostřed nakrojte a do rozkrojení vložte větvičku rozmarýnu.
- Pečivo postříkejte vodou, posypte solí a nechte chvilku kynout nepřikryté, než se vám rozehřeje trouba na 190°C.
- Pečte přibližně 30 minut do jemného zhnědnutí.
- Po upečení nechte vychladnout.
Napsat komentář