Čím jsem starší, tím víc miluji podzim a s pokorou obdivuji ty nádherné barvy, které nám příroda v toto období nabízí. Nevím, zda jsme inspirování ze zahraničí, ale v posledních letech zdobíme své domy, zahrady a vchody domů podzimně a to je něco, s čím jsme se u nás až tolik nesetkávali.
Vřes a především dýně se stala symbolem podzimu. Ty barvy jsou opravdu ohromující a tak se nelze divit tomu, že se naše podzimní nálada projevuje i ve vaření a pečení. Říká se, že člověk by měl v každé roční období poslouchat své tělo a jíst to, co mu momentálně v určitém období příroda nabízí.
Nevím jak vy, ale na dýňovou polévku nemívám chuť na začátku léta, ale právě teď na podzim. A stejně je to i s kynutým těstem. Přes rok ho miluji, ale cítím potřebu doplňovat ho o určité druhy ovoce, které právě dozrává. Na podzim a v zimě miluji kynuté jen tak i bez náplní. Proto tyto kynuté dýně, nebo třeba i vánočka, k podzimnímu a zimnímu období nějak patří a nevadí nám jen tak suchá. A co víc, ještě si u toho pohrajete. Stačí vám provázek, nůžky a nějaké jemné kynuté těsto. A to naleznete právě zde na blogu Marzicake.
Napsat komentář