Bublaniny peču většinou v létě, kdy nám zahrada nabízí velké množství jahod. Letos máme ale tolik jablek, že zkouším vše možné, kam bych je využila. Vymýšlení tohoto receptu jsem ale velké množství jablek nepotřebovala. Stačí 2 jablka a máte pochoutku, za kterou se opravdu rychle “zapráší”.
Equipment
- Oválná forma 29 x 13
- Pečící papír a alobal
Ingredients
Těsto
- 2 ks žloutků
- 85 g cukru krystal
- 1/4 sáčku vanilkového cukru
- 75 g Hera máslová
- 80-85 g sójového mléka
- 160 g polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 2 ks ušlehaných bílků
- 1 špetka soli
Dochucení
- 2 ks větších jablek
- 1 lžíce žmolenky (nemusí být)
- 1/4 sáčku vanilkového cukru
- 1 lžíce plátků mandlí
- pár kapek citrónu
Po upečení
- 1 lžíce javorového sirupu
Instructions
Příprava formy
- Na plech položte pruh alobalu a na něj dejte pruh pečícího papír. Následně položte formu, kterou obalíte ode dna do stran a alobal upevněte.
Těsto
- Žloutky s cukrem a tukem utřete.
- Zamíchejte mléko.
- Poté zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Nakonec zlehka vmíchejte bílky ušlehané se solí.
- Těsto přendejte do formy a troubu rozhřejte na 170°C.
Dochucení
- Jablka okrájejte a každé rozdělte na 3 části. 2 krajní a zůstane prostředek s jádřincem.
- 4 díly jablek bez jádřince nakrájejte na plátky silné 2-3 mm.
- Jablka rozdělte na těsto dle fotografie.
- Posypte vanilkovým cukrem a žmolenkou(nemusí být).
- Nakonec ochuťte nakrájená jablka pár kapkami citrónu a posypte mandlemi.
Pečení a dokončení
- Pečte na 170°C přibližně 40 minut na horkovzduch dle vaší trouby do jemného zhnědnutí.
- Po upečení nechte vychladnout a následně jablka pokapejte javorovým sirupem.
Napsat komentář