Linecké těsto je v Čechách velmi oblíbené na všechny možné způsoby. Tato roládka je jednoduchá v tom, že již s ní po upečení nemusíte nic dělat. Není žádoucí ani cukrování. To, aby bylo viditelné zatočení dvoubarevného těsta. Jedná se o druh vánočního cukroví, který můžete využít i v průběhu roku jako sušenku k čaji a díky nízkému obsahu cukru, neuškodí ani dětem.
Equipment
- Alobal
- 2 silikonové podložky na zpracovávání těsta, nebo 2 vály.
Ingredients
Ingredience na těsto
- 220 g hladká mouka
- 70 g cukr moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 ks žloutků
- 140 g Hera máslová pokojové teploty
- 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu
Na obarvení 1/2 těsta
- 1 lžíce kakaa
Na podsypávání
- 1-2 hrsti hladké mouky
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience na těsto dejte do mísy a zpracujte do hladka v robotu.
- Poté přendejte těsto na vál a dopracujte rukou.
- Rozdělte na půlku (váhově stejné díly).
- Jednu půlku vložte znovu do robotu a přidejte kakao a chvilku zpracovávejte.
Roládka
- Světlé i tmavé těsto rozválejte na vále a jedno na druhé překlopte.
- Následně opatrně stočte do rolády, kterou zabalte do alobalu.
- Zabalenou roládu vložte do mrazáku alespoň na 1 hodinu.
- Poté roládu nakrájejte ostrým nožem na kolečka o síle 3mm.
- Naskládejte na plech stejně daleko od sebe jako, když pečete jiné linecké tvary.
Pečení
- Troubu rozehřejte na 170°C a pečte do světlého zhnědnutí.
- Nechte vychladnout.
- Minimálně 2-3 dny nechte uležet na chladnějším místě.
Napsat komentář