Leden je měsícem, kdy se máme čas ohlédnout za předcházejícím rokem, zhodnotit a naplánovat naše další kroky pro změny k lepšímu.
V poslední době a to ze všech možných stran slýcháváme o transformaci nás samotných. V práci na sobě nám pomáhají knihy, meditace, jóga, změna stravování, sport, ale také koučink. S tím se dnes opravdu roztrhl pytel. Různí lidé všech věkových kategorií, s různou praxí a zkušenostmi nám nabízí pomoc a tisíce rad, jak na sobě zapracovat, změnit se a posunout k lepším výsledkům. Každý den na mě na Instagramu vyskočí nějaká reklama, jak vydělávat právě přes Instagram, přes blog a jak získat více sledujících apod. Je tohle opravdu cíl? Pravdou je, že peníze, kontakty, uznání, vzhlížení k někomu jsou atributy, které se vzájemně propojují a vytváří možná některým spokojenost a pocit štěstí.
Každý z nás chce být ten nejlepší jak ve své profesi, tak i v tom, co ho nejvíc baví. Člověk směřuje k nějakému vysněnému cíli a mnohdy ani netuší, že nejvíc šťastný je právě na té cestě plné překážek a radostí. Najednou jako bych dostala pocit, že tu cestu přestávám vnímat a málo žiju přítomností. A tak jsem se rozhodla zmírnit tempo a vše dělat především proto, abych z toho měla vždycky jen a jen dobrý pocit. Nechci přidávat jeden příspěvek za druhým jen proto, aby se na blogu a Instagramu něco dělo. A tento pocit bych ráda přenesla i na vás návštěvníky blogu a Instagramu.
Každá fotka je pro mě totiž citovou záležitostí, ale i vzpomínkou a ne vždy na jednoduché životní období. Přesto je vždy důležitou na cestě, kterou jdu s blogem a na sociálních sítích. Sleduji pár zajímavých a šikovných lidí v oboru, který je mým koníčkem ale také větší množství českých food blogerů, které vaření, pečení a vytváření sladkých dobrot baví stejně jako mě. Někteří jsou inspirativní, u jiných si až tak nejsem jistá jestli ještě mezi food blogery patří… U pár z nich jsem si čas od času vyfotila jejich instaprofil. To, abych věděla jak se ohledně sledovanosti posunují vpřed a mohla tak vysledovat, co dělají jinak, nebo lépe než já. Aniž bych to tušila, dospěla jsem k zajímavým poznatkům, které zatím zpracovávám a ráda bych je zveřejnila v některém z dalších příspěvků. Jedno je ale jisté a to zveřejním dnes.
Poučila jsem se opravdu hodně a díky tomu vím jednu věc na 100%. Na blogu a Instagramu Marzicake se chci věnovat jen jídlu. Nechci v příspěvcích propagovat ubytování, oblečení, krémy na obličej a ani jinou drogerii, potřeby pro domácnost, hračky a pomůcky pro děti – prostě produkty, které s mou oblastí zájmu na blogu nesouvisí. Jen proto, že mi dá někdo něco zadarmo, neudělám z food blogu reklamní web. To ne. Nechci sebe a ani mou rodinu fotit ze všech světových stran a ukazovat nějaké pozlátko, protože to pak není food blog, ale blog zaměřený na placenou inzerci a možná nějaký životní styl. Někdo může namítnout, že jídlo je také životní styl. Ano, má pravdu. Jídlo ano, ale to ostatní výše nemá s jídlem nic společného. Domnívám se, alespoň dle špičkových zahraničních food blogerů, že jestliže mám food blog, tak propaguji z 99% jídlo. Jestli chci propagovat sebe, nebo krémy, svíčky, hračky, tak to do kategorie FOOD nepatří.
Takže jediné, co vám pro rok 2021 mohu slíbit je:
- spousta nových receptů a inspirací pro vaši kuchyni
- budu se snažit o lepší fotky všeho, co vytvořím
- a také, bude se jednat především o recepty moje a mé babičky
- a když mě náhodou osloví nějaký recept jiného blogera, ráda zveřejním jeho jméno. Protože inspirace kolem nás je opravdu hodně a s pokorou si vážím všech, kteří mě inspirují
Přeji vám všem v roce 2021 pohodové dny plné pevného zdraví.
Napsat komentář