Equipment
- Silikonové formičky na mini bábovky (4-6) dle vaší velikosti a špejli ke kontrole pečení.
Ingredients
Těsto
- 100 g máslo pokojové teploty
- 100 g cukru moučka
- 2 ks žloutků
- 1/2 sáčku vanilinového cukru
- 120 ml neslazeného sójového mléka nebo jiné mléko dle chuti
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 120 g polohrubé mouky
- 40 g hladké mouky
- 3/4 sáčku pr.do pečiva
- 2 ks ušlehaných bílků
Na dokončení
- 1 lžička moučkového cukru na posyp
- jablka a ořechy na doplnění chuti
Instructions
Mini bábovky – těsto
- Troubu rozehřejte na 170°C
- Máslo, žloutky, cukry utřete.
- Postupně přidávejte další ingredience. Prášek do pečiva vždy promíchaný s moukou.
- Ušlehané bílky vždy až nakonec.
- Dobře promíchané těsto přendejte do formiček jen do 3/4 jejich velikosti.
- Pečte minimálně 30 minut, ale především dle trouby. Proto upečení ověřte vpichem špejle. Bude-li zalepená od těsta, pokračujte v pečení.
- Po upečení snadno vyklepněte z formiček a nechte vychladnout.
Dokončení
- Po vychladnutí jemně posypte moučkovým cukrem.
- Podávejte s jablky a ořechy.
Napsat komentář