Equipment
- Vykrajovátko – srdíčko
- Zdobící špička a cukrářský sáček k plnění srdíček.
Ingredients
Těsto
- 110 ml sójového neslazeného mléka pokojové teploty
- 25 g cukru krystal
- 1 sáček vanilinového cukru
- 15 g čerstvého droždí
- 45 g másla rozehřátého a vychladlého
- 1 ks vejce
- 1 špetka soli
- 1 lžíce rumu
- 155 g polohrubé mouky
- 155 g hladké mouky
Na smažení
- několik lžic sádla
Na dokončení – posyp
- marmeláda dle chuti
- moučkový cukr dle chuti
Instructions
- Mléko, cukr, droždí promíchejte a nechte malinko nabobtnat.
- Mezi tím si do mísy připravte ostatní ingredience.
- Následně dodejte i kvásek a hnětejte v robotu. Nejprve na nižší rychlost a následně na střední.
- Vznikne hladké nelepivé těsto, které přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň 45 minut.
- Poté přendejte na vál a vykrajujte srdíčka.
- Ty pokládejte na tác s pečícím papírem a opět nechte alespoň 15 minut kynout.
- Mezi tím si připravte menší kastrůlek a v něm si rozehřejte sádlo.
Smažení a dokončení
- Tvary vkládejte po 3 – 4 kusech, aby jste je stačili při smažení obracet. Smažte na střední teplotu z obou stran.
- Nechte chvilku vychladnout.
- V případě, že chcete srdíčka plnit, přendejte marmeládu do sáčku a v pichem ze strany – srdíčko malinko naplňte.
- Nakonec pocukrujte.
Napsat komentář