Konečně jsem v obchodě narazila na černé kakao a tak jsem se rozhodla nejen vyzkoušet jej v třeném těstě, ale také v kombinaci s nějakým ovocem. A protože málojaké ovoce by bylo v piškotu vidět přes tu úžasnou černou barvu kakaa, napadlo mě jablko nebo hruška. První volbou byla hruška a tak jablko musí na své pečení ještě počkat…
Equipment
- Silikonová forma na toustový chléb
Ingredients
Ovoce
- 2 ks okrájené hrušky zanechejte sťopku
Těsto
- 2 ks žloutků
- 110 g cukru krystal
- 12 g vanilinového cukru
- 60 g rozehřátého a vychladlého másla
- 1 špetka soli
- 1 lžíce černého kakaa nebo dle chuti
- 80 g smetany
- 170 g polohrubé mouky
- 6 – 7 g prášku do pečiva
- 2 ks ušlehaných bílků
Instructions
Těsto
- Žloutky, cukr a máslo utřete.
- Další ingredience přidávejte dle pořadí, tak jak jsou vypsány v receptu. Mouku vždy zamíchanou s práškem do pečiva.
Dokončení
- Formu vypláchněte vodou a těsto do něj přelijte.
- Poté do těsta ponořte hrušky ale jen do 3/4 jejich velikosti.
- Těsto uhlaďte a následně pečte v předehřáté troubě na 165°C a to zhruba 50 minut.
- Po upečení opatrně vyjměte z formy a po vychladnutí pocukrujte.
Poznámka
- Budete-li vybírat hrušky v obchodě, kupte nepřezrálé. Já měla měkčí a tak po upečení zhnědly od stopky a byly velmi měkké. Určitě bych příště využila méně přezrálé ovoce.
Napsat komentář