Tartaletky a tartalety jsou současným hitem. Základem je sušenková mistička, kterou můžete naplnit oblíbeným krémem a ovocem. Je to opravdu jen a jen na vaší chuti a fantazii. U nás vedou jak světlé krémy, tak i ty čokoládové, nebo ovocné. A tak si dnes uděláme tu nejjednodušší variantu, kterou zvládne i začínající cukrář. A hlavně, čokoláda ve spojení borůvek a ostružin vás dostane.
Equipment
- Ráfky na tartaletky 6, nebo 2 na větší tartaletu
Ingredients
Ingredience na tartaletky
- 75 g másla
- 150 g hladké mouky prosáté
- 20 g mandlové mouky prosáté
- 60 g moučkového cukru
- 1 špetka soli
- 33 g vajec rozšlehaný žloutek a bílek
- 2 zarovnané lžičky kakaa
Pařížská šlehačka
- 300 ml smetany 40%
- 20 g krystal
- 20 g kakaa
- 25 g kvalitní tmavé čokolády minimálně 54,5%
Na dozdobení
- 1 hrst borůvek
- 1 hrst ostružin
Instructions
Pařížský krém (připravte den předem)
- Smetanu, cukr a kakao přiveďte k varu.
- Odstavte a přidejte čokoládu a pomocí míchání nechte rozpustit a vychladnout při pokojové teplotě.
- Po mírném vychladnutí dejte do lednice do druhého dne.
Tartaletky (Připravte den předem a nepřipravujte v robotu, ale rukou)
- Všechny sypké suroviny prosejte.
- Z másla a mouky vytvořte drobenku.
- K té zapracujte cukr, mandlovou mouku, sůl a nakonec přidejte vejce.
- Na vále pak hranou ruky těsto stlačujte, jako by jste jej chtěli rozetřít po ploše.
- Opakujte 2 – 3 krát.
- Nechte do druhého dne v lednici.
- Druhý den těsto rozválejte a vykrajujte ráfkem na tartaletky a následně i proužky, které doplníte na strany ráfku.
- Malinko propíchejte dno tartaletky.
- Následně dejte na hodinu do lednice.
- Po hodině vychlazení pečte v předehřáté troubě na 165°C přibližně 10 až 12 minut.
- Po upečení nechte vychladnout.
Dokončení
- Smetanu vyšlehejte do husté pěny.
- Naplňte tartaletky a dozdobte dle fantazie.
- Před konzumací nechte vychladit.
Napsat komentář