Milujete-li med a vůni pomeranče, medové madlenky si určitě oblíbíte. A až zjistíte, že se jedná o sladkost, kterou upečete nejen rychle, ale velmi jednoduše, stanou se madlenky u vás doma velmi pravidelným dezertem. Když je upeču, zmizí opravdu velmi rychle. A proto zadělávám dvojnásobné množství těsta. Druhou část nechám v lednici do druhého dne a máme repete.
Equipment
- Silikonová forma na madlenky. Sprej na pečící formy.
Ingredients
Ingredience na madlenky
- 120 g másla rozehřátého vychladlého
- 30 g medu
- 75 g cukru krystal
- 1 sáček vanilínového cukru
- 1/2 ks pomeranče kůra a šťáva
- 2 ks vajec
- 120 g hladké mouky
- 1/4 sáčku prášku do pečiva (4 g)
K případnému dokončení
- 100 g Gold čokolády Callebaut
Instructions
Madlenky postup
- Máslo rozehřejte a následně nechte při pokojové teplotě.
- Přidejte do něj cukr, vanilínový cukr, med, kůru a šťávu z pomeranče.
- Do mísy vyklepněte dvě celá vejce a metličkou je lehce prošlehejte.
- Poté přimíchejte máslo s ostatními ingrediencemi.
- Nakonec zapracujte postupně hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva..
- Dobře zpracované těsto přikryjte fólií na dotek a dejte minimálně na 1,5 hodiny do lednice.
Pečení
- Formu vystříkejte sprejem.
- Odleželé těsto přendejte do cukrářského sáčku.
- Formu plňte těstem jen do 3/4. Formou poklepejte a vyrovnejte naplnění.
- Pečte v předehřáté troubě nejprve 5 minut na 190°C a následujících 5 minut snižte na 150°C.
- Po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.
- Formu pečlivě vymyjte a odmastěte.
Dokončení
- 80 g čokolády rozhřejte v mikrovlnce na 45°C. Poté přimíchejte zbývajících 20g.
- Každou formičku naplňte 1 lžičkou čokolády.
- Než čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlenku.
- Celou formu s madlenkami přendejte na 10 minut do lednice.
- Jakmile čokoláda zatuhne, madlenky vyjměte.
Napsat komentář