K tomuto období patří koblihy, koblížky a mini koblížky. A abychom tuto smaženou sladkost trochu vyvážili, můžeme je doplnit ovocem nebo třeba i ovoce sušené mrazem. Tentokrát jsem zvolila pro naší lokalitu trochu netradiční nádherně žluté mango.
Equipment
- Vykrajovátka srdíček
Ingredients
Těsto
- 210 g hladké mouky
- 1/2 sáčku prášek do pečiva (6 g)
- 1 špetka soli
- 3 lžíce rumu
- 2 zarovnaná lžíce cukru krystal
- 1 ks celé vejce
- 200 g créme fraiche lahodná zakysaná smetana francouzského typu
Ke smažení
- sádlo (olej není tak lahodný)
K dokončení
- moučkový cukr
Instructions
Těsto
- Všechny ingredience spojte a vytvořte hutné těsto.
- Nechte alespoň 1/2 hodiny kynout.
- Následně rozvalujte a vykrajujte srdíčka.
Smažení a dokončení
- Rozehřejte sádlo a a smažte po obou stranách.
- Po vychladnutí pocukrujte.
Napsat komentář