Valentýn je pro mě jméno, se kterým jsem se po většinu svého života vůbec nesetkala. Nikdo v mém okolí se tak nejmenoval a tak jsem jej vnímala jako trochu netradiční jméno v kalendáři. A najednou je kolem něj takové bum. Lidé prostě mají rádi příležitosti k oslavám. A tak se svátek zamilovaných stává populární i u nás. Stal se i velkým byznysem pro dost podnikatelů. Květinářství, cukrárny, restaurace, dárkové předměty a zlatnictví si díky tomuto jménu užívají nebývalý zájem kolem data 14. února.
Já však musím přiznat, že u nás doma na tomto svátku neujíždíme. Letos jsem však pro vás návštěvníky blogu, udělala výjimku. Manžel by tedy raději řízek nebo guláš, ale marzicake je prostě jen sladký blog. 🙂 Po dobrém obědě, ale ani on neodolal a ochutnal premiéru perníkového srdce s čokoládou a granátovým jablkem.
Valentýnská sladkost měla dost úspěch, protože nebyla přeslazená a díky jablku měla úžasnou chuť. A tak to zkuste i vy a třeba nějakého odpůrce sladkostí mile překvapíte stejně, jako já. Máte na to ještě týden. A pro ty, kteří ujíždí na sladkém, je to přece další příležitost něco dobrého ochutnat. Recept najdete v odkazu “jiné sladkosti”.
A pro ty, kteří milují linecké cukroví, také malé inspirace… 🙂
Napsat komentář