Letošní duben je pro mě opravdu výjimečný. Nejen, že mě čeká jeden z nejzajímavějších kurzů na cukrové květiny a rozhodla jsem se posunout cukrařinu trochu vpřed, ale především oslavuji půl století. A takové kulatiny se musí prostě skvěle oslavit. Proto jsem si na slavnostní tabuli nechala opravdu záležet. Od zajímavých a nových slaných dobrot, přes netradiční sladkosti až po naked pařížský dort. To, co mělo na oslavě mých padesátin ale velký úspěch, byly pusinky Cracker nebo-li originální název Choux au Craquelin. Jedná se o malý francouzský dezert, který jsem tak trochu předělala k obrazu svému právě na oslavu. Důvodem je to, že většina žen na oslavě miluje Aperol a Cinzano. A právě tahle sladkost je k těmto drinkům něčím zajímavá.
Základem je odpalované těsto doplněné o křupavou krustičku. Na oslavu jsem tento dezert neplnila žádným krémem, ale nechala po upečení jen tak uvnitř dutý. Byl to super nápad, protože právě takto je k Cinzanu skvělou sladkostí. Jak začnete ochutnávat, nemůžete prostě přestat. Jednoduše – je to lehká pusinka na jakoukoliv příležitost.
Recept naleznete v kategorii odpalované těsto. 🙂
Napsat komentář