Sedím-li na zahradě a pozoruji všechny ty krásné květiny, uvědomuji si, jak dlouhá je ještě cesta v tom mém sladkém tvoření. Myslím, že je nekonečná… Většinu květů, na které teď koukám, jsem si ještě ve sladkém provedení ani nezkusila. V tom je asi můj hlavní nepřítel čas. Ráno vstávám po půl páté a večer dorazím domů po 19 hodině. Člověk jako já, který má cukrařinu jen jako koníček, je často s časem v nepřátelském vztahu. 🙂 Proto využívám každou volnou chvilku o víkendu. Někdy mě zabrzdí i nějaký ten zdravotní problém, jako právě nedávno, ale i tak se snažím nezahálet. Když něco sladkého netvořím, tak si o tom čtu a sleduji ty, kteří jsou v cukrařině přeborníci. Jejich sladkosti jsou něco víc, jsou to umělecká díla.
Ne vždycky se ale soustředím jen na tvoření sladkých květin, které slouží k dekoraci dortů a sladkostí. Poslední měsíce sleduji francouzské cukráře a pečení kváskového chleba. Zjistila jsem, že právě tohle pečivo mě tak trochu odnaučuje nakupovat pečivo v supermarketu a tím konzumuji to, co je nejen pro mé zažívání lepší. Dokonce i starší dcera objevila zajímavost. Konzumace čerstvého kváskového chleba nemá žádný vliv na matku a její kojené dítě. A tak už přes rok se každý víkend zdokonaluji v pečení chleba, vymýšlím a trénuji nové sladké recepty.
A to je i možná jeden z důvodů proč teď velice sporadicky přidávám i recepty na blog. Musím přiznat, že abych zde dávala recept na to, jak dělat ovocné knedlíky, mě tak trochu přestalo bavit. Lákají mě jiné věci a ty teď musím hodně trénovat. A dalším důvodem je také fakt, že ne všichni blogeři přistupují ke svému tvoření seriózně. Nerada bych se dočkala toho, že než já se tady rozhoupu tím svým trénováním k něčemu, budou mé nápady nejen na blogu, ale i v knížce nějaké chytrolínky. To, že je blog využíván k inspiraci, to je super. Ale kopírovat a pak prezentovat jako své zavání porušováním zákona…
Prosím tedy o trpělivost, recepty se připravují, ale potřebuji více času. Mezi tím můžete Marzicake sledovat i na Instagramu a nějaké i to Insta Stories. 🙂 Tam uvidíte, že na Marzicake se prostě nezahálí, i když vás skolí nějaký ten životní problém.
S ohledem na to, že mi blog mimo chytrolínek navštívil i “vir”, smazaly se některé vaše příspěvky a komentáře. Musela jsem stránky více zabezpečit a tak už se to snad nestane. Proto jestli využíváte návštěvy blogu jen pro vaše domácí tvoření, vítejte každý den. 🙂
Napsat komentář