Já osobně nepatřím mezi ty, kteří vždy sledují módní vánoční trendy.
1.Stromeček zdobím už několik let ve stejném stylu, tak, aby mi vše ladilo s barvou kuchyně a dřeva. Vévodí tomu červená, zlatá a doplňuje ji tmavě hnědé dřevo a zelené jehličí. Každý rok prosím všechny, aby balili dárky do těchto barev, především do červené, ale musím přiznat, že nemám moc šanci tohle zvládnout. Manžel každoročně kupuje balicí papír, který řádí snad všemi barvami. Jenom červená ho prý nebaví. Údajně chce mít pod stromkem veselo. Tak letos bude konečně in, protože Vánoce 2018 by se měly nést v barvách duhy…
2.Úklid ten jako vždy také nezvládám v předstihu. Rady v časopisech od nějaké psycholožky, jak se před svátky chovat, aby nás to moc nestresovalo, už znám, ale většinou na tyto chytré články raději zapomínám. Připadá mi, že mě ještě více stresují, než kdyby tam napsali: „Pobíhejte po bytě, ať už je ten úklid za námi.“ Nedokážu si totiž představit, nebo to asi neumím, sednout si do neuklizeného bytu a dělat, že relaxuji.
3.A pak je cukroví. Trendy už mám za sebou. V minulosti jsem si opisovala recepty z časopisů, zkoušela nové druhy a pak to dopadlo většinou tak, že si na těchto novinkách pochutnávaly jen slepice. Doma každý nejvíce baštil jen to tradiční. Vanilkové rohlíčky, linecké na všechny způsoby a nepečené cukroví. To je náš trend.
Letos jsem ale udělala v pečení změnu. Nebudou vánočky dle mého osvědčeného receptu, ale letos mám recept, který jsem našla v sešitu mé babičky snad ještě po mé praprababičce. Nedávno jsem se se zcela podobným setkala při vánočním pečení v Makru. Ano, to co znaly už naše praprababičky, to je letošní trend. Tak uvidíme, jak se osvědčí. A další velkou předvánoční změnou nejsou štrůdly, ale už několikrát jsem pekla vánoční hvězdu, nebo vánoční květinu. Je jedno jak této sladkosti budete říkat. Hlavně si ji upečte. Je trendem všech zahraničních cukrářů a blogů po celém světě. Ani nevím, kdo s tímto nápadem přišel, ale tahle sladkost je hitem Vánoc 2018. Správně by se měla dělat z kynutého těsta, jenže já tak moc miluji to listové, že jsem ji už třikrát pekla právě z listového. A pak už stačí jen rozehřát čokoládu a zaplétat do tvaru vánoční hvězdy nebo květu. Jednoduchý postup najdete zde. A když si budete pochutnávat na takové světové sladkosti, bude vám vlastně jedno jaký ten balicí papír vlastně je… 🙂
Napsat komentář